Strawberry Daiquiri – en frisk fornøjelse i sommervarmen og til fest

Søger du en sød og lækker opfrisker, der gør godt både i sommervarmen og på dansegulvet, så er Strawberry Daiquirien det oplagte valg. Med sin forfriskende, syrlige sødme og en smag, der modsat den klassiske Daiquiri sjældent domineres af alkohol (om end power på romsmagen nemt kan arrangeres!), er der lagt op til, at de fleste kan være med. Her på siden finder du vores bedste bud på en opskrift på en Strawberry Daiquiri, som smager fantastisk og får den helt rigtige, cremede konsistens.

Hvad er en Strawberry Daiquiri helt præcist?

Strawberry Daiquiri er nok den mest populære variation af den helt klassiske Daiquiri, og det kan vi sådan set godt forstå. Kort fortalt Strawberry Daiquirien en kold, blendet og cremet cocktail, som laves med rom, frosne eller friske jordbær, limesaft og sukker. Mens det er lidt usikkert, hvor og hvornår den klassiske Daiquiri første gang blev kreeret, så siger de mest populære teorier om drinkens ophav, at den kan dateres helt tilbage til slutningen af 1800-tallet. Her boede amerikaneren Jennings Stockton Cox på Cuba, hvor han arbejdede som jernminearbejder i den lille by Daiquirí. Da han en dag fik amerikanske gæster på besøg og frygtede, at de ikke ville kunne lide at drikke ren rom, tilføjede han sukker og limejuice ved servering, og derved var Daiquirien født. Den frosne Daiquiri er derimod noget yngre og kan spores tilbage til et tidspunkt i 1930’erne, hvor en bartender ved navn Constantino Ribalaigua Vert fandt på at tilføje is til den klassiske Daiquiri og give den en tur i blenderen. Mens den indtil da havde været den mest udbredte variant, blev den klassiske Daiquiri i 1940’erne oversteget i popularitet af dens frosne efterfølger, der i Amerika nu var blevet trendy og synonym med sommer, svømmeture, og eksotisk tropestemning. Selvom den klassiske Daiquiri virker til at være på vej tilbage og de seneste år har genvundet noget af den påskønnelse, den fortjener, er det stadig den frosne version, der er mest populær herhjemme – især om sommeren, når vi trænger til lidt nedkøling på de varme sommerdage.

Sådan laver du selv en Strawberry Daiquiri:

En Strawberry Daiquiri tager sig smukt ud i mange typer glas, men bør helst serveres i en glastype med stilk, da dette forhindrer, at drikken opvarmes unødvendigt og smelter for hurtigt. Vi synes personligt, at et Margarita-glas løfter opgaven perfekt! Vi har her valgt at bruge en opskrift med masser af frosne jordbær og helt uden is, da vi synes, at dette giver det lækreste resultat, idet jordbærsmagen så ikke fortyndes med vand. Har du ikke jordbær nok – eller foretrækker du bare versionen med is – kan du dog i stedet tilføje 2 dl is til opskriften og i stedet nøjes med en håndfuld friske eller frosne jordbær i stedet for de 300 gram.

Hvilken lys rom, der er bedst at bruge i en Strawberry Daiquiri, er en smagssag, og vores råd er bare at vælge noget, du kan lide. Er du slet ikke til lys rom, eller har du ikke adgang til det, kan du prøve at bruge mørk rom eller vodka som erstatning, hvis du kan lide disse typer alkohol. Mørk rom og vodka vil selvfølgelig ikke give den traditionelle smag – og bruges vodka kan drinken strengt taget ikke siges at være en Daiquiri mere – men kan stadig give et lækkert resultat. Bruges mørk rom kan der med fordel bruges mere sukker for at opveje for, at denne type er mindre sød en lys rom.
Ingredienser
  • 5 cl lys/hvid rom
  • 300 gram frosne jordbær
  • 2 cl limesaft (citronsaft kan dog også bruges)
  • 1-2 spiseskefulde sukker (helst rørsukker, men almindeligt, hvidt sukker fungerer også fint) eller flormelis
  • Eventuelt et friskt jordbær til pynt
Sådan laves den
  • Alle ingredienser fyldes i en blender og blendes til konsistensen minder om slush ice
  • Indholdet af blenderen hældes i et glas
  • Et friskt, vasket jordbær med grøn top gives et lille opadgående skråsnit (cirka midt på, lige under hvor bærret begynder at ”spidse til”) og sættes på kanten med den grønne top opad
Bonus
  • Mængden af sukker og rom kan nemt justeres efter smag og behag. Start eventuelt med mindre mængder og tilføj mere efter behov – og blend efter hver tilføjelse. Vær blot opmærksom på, at der ikke hældes så meget rom i, at drinken bliver vandet
  • Bliver konsistensen for tynd, kan du med fordel tilføjes flere frosne bær eller is
  • Rom kan helt udelades, hvis cocktailen ønskes uden alkohol
  • Du kan eventuelt komme jordbærsaft og sukker på kanten af glasset
  • En skive lime kan også bruges som pynt i stedet for et frisk jordbær

Lej En Bartender Til Dit Næste Event!